Hoe het begon…

Oorspronkelijk begon onze groep, een 10-tal jaren geleden, onder de naam van “De Jeugd van Grömme”. Een groepje jongeren uit Opgrimbie (Maasmechelen) die zich elk jaar volledig wilde geven voor de Karnaval aan de Maaskant. Gezien het jeugdig zijn stilaan voorbij ging werd er opzoek gegaan naar een andere naam… De koppen werden bij elkaar gestoken en er werd wat geschiedenis opgehaald uit de streek. Bij de Gallo-Romeinen was er al sprake van Grimbiaca, een oude nederzetting in het huidige Opgrimbie….

De nieuwe naam en logo was geboren, K.V. Grimbiaca.

Sindsdien is K.V. Grimbiaca uitgegroeid tot een groep van hoofdzakelijk dertigers aangevuld met enkele vrolijke 50+-sers en ondertussen ook kleine “daffy’s” tot een groep van +/- 30 personen en een aantal vrijwilligers die ons helpen bij het oa het vervoer van onze praalwagen tijdens verschillende stoeten. Kortom een hechte groep die perfect als een team kan samenwerken en waar plezier maken bovenaan het lijstje staat! Wil je eens kennismaken met onze leden? Ga dan vlug naar de "Wie is Wie"-ledenpagina.

Wagenbouw

Meer nog... Sinds de aankoop van ons schaakspel in 2005 bouwen en verbouwen we eigenhandig onze wagen in ons loodsje! Een intensief werk waar ideeën zelf uitgewerkt worden en waar we elk jaar opnieuw vaardiger in worden en dus onze wagens elk jaar mooier en unieker worden. Enkele foto's van ons meesterwerk voor seizoen 2008 vind je op de fotopagina.

Eigen activiteiten organiseren wij voorlopig nog niet, MAAR je zal ons zeker opmerken op één van de bals bij onze vrienden-karnavalisten bij ons in de buurt. Opvallen doen we daar zeker!!! Enerzijds door ons gedreven plezier, stilstaan is voor de meeste van onze leden een probleem!, anderzijds door onze nieuwe hemden!!! Onze nieuwe hemden (die we op 11/11/2007 in premiere voorstelde op de opening in Maasmechelen) kregen wij immers gesponserd van Frituur Etienne uit ons eigenste Opgrimbie. Daarom...

Linda en Etienne nogmaals DANK-JE-WEL ! ! !